Povestea Mirelei

Totul a început acum 11 ani. Atunci am fost ultima dată liniștită. Aveam 35 de ani și îmi doream familia clasică: soț, copil, casă, câine...

 

Pe el l-am cunoscut printr-un coleg de serviciu. Era tăcut, timid... La prima întâlnire a băut 2 beri, pentru că mai multi bani nu avea. Eu însă mi-am zis că poate îi era cald, că era vara afară. Mi-a spus că pentru el a fost dragoste la prima vedere.  Așa a început "asaltul" asupra mea și, după 6 luni, a reușit, iar eu am cedat. Am început să fim împreună. Se purta frumos la început, dar mai avea și scăpări.  De exemplu, odată ne-am luat la ceartă pe stradă și el mi-a răsucit mâna la spate... nu mi-a venit să cred. Și nu am crezut realitatea, am crezut proiecția visurilor mele despre Făt Frumos. Apoi și-a cerut scuze și l-am iertat. Doar ne iubeam ,nu? Apoi a devenit un obicei să dea cu picioarele, să mă păruiască… mai intai au fost lovituri mai ușoare, apoi din ce în ce mai grave, până când din cauza alcoolismului a pierdut controlul și a vrut să mă omoare în bătaie.

 

Eu îl iertam, iar perioadele de liniște le consideram fericire. Când mă bătea, îi făceam plâgere penală și nu o retrăgeam pentru nimic în lume. El atunci pleca de acasă și lua cu el  toți banii nostri. Când îmi reveneam puțin, el mă "asalta" din nou, iar eu cedam.

 

Ultima dată, în ianuarie 2019 a fost arestat și acuzat de violență domestică. Am obținut ordin de protecție pe 6 luni (datorită schimbarii codului penal) iar el este arestat de 3 luni jumătate. Acasă, am angajat o firmă de protecție care mi-a oferit un buton de panică. Cred că și eu o sa reusesc, pentru că nu voi mai lăsa pe nimeni să mă facă să sufăr.  Nu mă voi mai face "preș" pentru nimeni și nimic. #SiEuReusesc datorită psihoterapiei și  a grupului de suport, fară de care nu cred ca aș fi ajuns să vă spun povestea mea. Acum știu că sufăr de co-dependență, o boală care netratată poate fi mortală. Si voi puteti reuși, pentru voi și pentru copii voștri. Trebuie să învățăm că merităm și putem infinit mai mult. Putem fi fericite. SE POATE REUSI!

Înapoi la testimoniale