Povestea Iuliei

Salutare! Sunt Iulia și am 28 de ani. Nici acum nu îmi vine să cred prin ce am trecut și cred că mai și mai trist este faptul că înainte să am parte de experiența aceasta urâtă, judecam femeile care erau abuzate și totusi rămâneau în continuare în acea relație. Apoi mi s-a întâmplat și mie.

 

La început totul a fost frumos, dragoste mare. Îl iertam când mai scăpa o înjurătură. Apoi totul s-a schimbat... El fiind în armată și obișnuit cu limbajul și comportamentul de "cazarmă", mă trata la fel și acasă. Ieșirile cu băieții au început să fie tot mai dese, alcoolul tot mai mult și, de la înjurături și urlete s-a ajuns la prima palmă, apoi la a doua, apoi la un picior tras în spate, apoi pumni...2 ani am tăcut și nu am spus nimanui de frică. Am fost jignită, lovită și umilită în public de atâtea ori încât m-a făcut să cred că dacă îl părăsesc o să rămân singură și nu mă voi descurca. Am tolerat prea multe de la acest om și, cu toate că luna aceata se împlinește un an de când am plecat de lângă el și m-am mutat singură în orasul în care doream fiind independentă, încă mă doare când mă gândesc la tot răul pe care mi l-a făcut.

 

Am reușit să mă rup de el în momentul în care el era plecat într-o misiune în Afghanistan, însă îmi era atât de teamă că va veni acasă și va începe din nou să mă lovească, încât am vrut să termin cu viața mea și cu tot. Nu sunt mândră că m-am gândit la asta dar simțeam că nu mai am scăpare. Așa am găsit un psiholog foarte bun care m-a ajutat să deschid ochii, să iau decizia să plec, să vorbesc cu familia mea.

 

A fost greu, dar a fost cea mai mai bună decizie, iar familia mea a fost alături de mine necondiționat! Încă mă lupt cu trecutul. Simt că el mi-a luat tot - feminitatea, demnitatea, frumusețea- dar am învățat pe parcursul acestui an să mă iubesc mai mult, să am mai multă încredere în mine, să ridic capul din pământ, să mă simt frumoasă, să mă simt femeie. Am învățat să redescopar tot ce mi-a furat el. Eu am reusit. Și voi veți reuși.

 

Vorbiți despre asta! Tăcerea este complice la propria voastră tortura ! Vorbiți cu oricine credeți că vă poate ajuta. Violența nu are nicio scuză. Amintiți-vă, sunteți frumoase și puternice și meritați să fiți iubite cu adevarat!

Înapoi la testimoniale