Povestea Elenei

Ceva nu a mers bine de la început, dar m-am gândit, nu că îl voi putea schimba (așa ceva e imposibil), ci că îi voi fi de ajutor în perioada aceea grea pe care o traversa. Însă lucrurile au degenerat în cuvinte jignitoare, înjurături, palme (aveam senzația că îmi zboară capul de pe umeri când mă trezeam cu câte o palmă). Unul dintre cele mai umilitoare gesturi pe care le-a făcut, a fost atunci când m-a scuipat și nici măcar n-am știut ce l-a deranjat atât de mult încât să ajungă la așa ceva. Am răbdat multe din partea lui.

 

În momentul când s-a plâns unei cunoștințe că nu mai poate scăpa de mine, asta a fost picătura care a umplut paharul. Pentru că rămăsesem însărcinată și el nu-și dorea copilul, i-am spus că sunt de acord să divorțăm. Și el își dorea același lucru. Am luat această hotărâre singură și tot singură (fără avocat) am întocmit cererea de divorț cu toate capetele de cerere pe care trebuia să le aduc la cunoștința instanței. Pentru că se răzgândise și nu mai dorea divorțul pentru a nu plăti pensie alimentară, am renunțat și la asta asigurându-l că, în fața instanței, voi spune că mă oblig să cresc copilul singură. Așa am și făcut, hotărâtă să închei această istorie din viața mea și să merg mai departe cu ajutorul lui Dumnezeu. Am văzut ajutorul Domnului în nevoile mele, mai ales că aveam și o mama bolnavă și eu nu aveam serviciu.

 

Am divorțat, după cum am mai spus, fără avocat, și am știut că nu mai este drum de întoarcere pentru mine. După divorț, a încercat în câteva rânduri să se împace cu mine și chiar a trimis o cunoștință comună pentru a media relația dintre noi. Eu, însă, i-am spus că ce am trăit în preajma lui a fost iadul pe pământ, așa că de ce m-aș întoarce în acel loc întunecat și chinuitor?

 

Acum îmi cresc copilașul de șase ani și jumătate, sunt singură (asta nu mă deranjează câtuși de puțin) și, cu ajutorul lui Dumnezeu, merg mai departe pe drumul vieții. Pentru femeile care trec pe acest drum al suferinței, îndemnul meu este să se apropie de Domnul. Așa am reușit să duc eu acestă greutate și să nu ajung în vreo depresie sau altceva mai rău.

Înapoi la testimoniale