Povestea Cătălinei

Când l-am cunoscut aveam 21 de ani. Între noi a fost dragoste la prima vedere. În șase luni ne-am logodit și apoi ne-am și căsătorit. După câțiva ani de căsnicie el a plecat în Italia; după un an l-am urmat și eu.

 

Pot spune ca lucrurile între noi mergeau bine chiar dacă la început am avut dificultăți economice. Tot ce conta pentru noi era că ne înțelegeam. Din păcate, după un anumit timp el a început să bea. La început erau zile când umbla beat, dar și zile în care nu bea deloc. Am sperat că se poate remedia situația, am discutat cu el, mi-a promis că se va lasă. Cred că de fapt discuțiile noastre mai rau l-au enervat, căci nu numai că nu s-a lăsat, dar odată cu trecerea timpului a început să fie din ce în ce mai agresiv. La început verbal, dar pană la prima palmă nu a mai fost decât un pas.

 

După ce mă bătea, a doua zi dimineața își cerea iertare. Pentru câteva zile nu se mai atingea de băutură, după care o lua de la capăt. Când era beat și încercam să îmi sun părinții pentru că îmi era frică de el, îmi lua telefonul din mână sau îmi ascundea laptopul. Familia mea îmi spunea Nu mai e pentru tine.

 

După ce am pierdut o sarcină am realizat că nu mai pot continua așa și i-am comunicat că dacă mai bea sau mai ridică mâna la mine o să-l părăsesc. Calvarul a mai continuat o perioadă, până într-o zi când a venit acasă beat, cu pantalonii uzi și cu un bilet la loto spunând că a câștigat (nu știu unde l-a găsit că era vechi și murdar). După o jumătate de oră, cu pretextul că i-am ascuns biletul, m-a luat de gât și m-a trântit în pat, lovindu-mă cu pumnii în cap. Nu știu cum am reușit să scap, dar m-am trezit afară din casă fugind la cei la care lucram și acolo am rămas.

 

La scurt timp el a fost concediat. Eu am mai rămas o perioadă în Italia. Intre timp am divorțat. Pentru că îmi doream o schimbare am revenit în România și m-am înscris la facultate. Anul acesta am terminat și masterul. Pot spune că după ani în care nu mai speram la liniște, în sfărșit m-am regăsit pe mine.

Înapoi la testimoniale