Povestea Biancăi

Cunosc o fată care deși trecuse printr-o copilărie dificilă, nu își pierduse speranța și optimismul, așa că avea multe planuri de viitor și lupta pentru ele. Într-o zi, aceasta fata, devenită femeie, a cunoscut un bărbat chipeș. Se regăsea oarecum în fragilitatea lui însă aprecia curajul său, cuvintele și planurile lui de viitor.

 

Foarte repede cei doi îndrăgostiți s-au mutat împreună, chiar dacă pe ea o deranjau anumite lucruri la el. Atunci s-a gândit că doar nu era să renunțe la atâtea calități pentru niște mici defecte, nu-i așa?

 

În timp, ea a observat că acționa pentru a avansa în viată în timp ce el stătea pe loc și să amăgea că viața este grea. Asta o supăra, însă și-a propus să îi demonstreze că este acolo lângă el, chiar și la rău, atunci când el este negativist. A crezut că dacă îi arată că poate reuși ea pentru amândoi, că este prezentă pentru el, îl va motiva și va face si el la fel.

 

Când au început certurile, îi era din ce în ce mai greu, însă nu voia să renunțe. Apoi au apărut certurile isterice, unde el îi reproșa foarte multe lucruri pe care ea nu le înțelegea. Timp de doi ani eroina noastră s-a confruntat cu violența psihologică, izolare, violență financiară. Totul părea foarte confuz așa că nu își dădea seama că în relația ei există o problemă.

 

Într-o zi ea a ajuns să considere că făcuse cam tot ce putea pentru a-i demonstra că este lângă el. Voia să plece din această relație dar nu știa cum, iar iubirea se transformase deja în frică.

 

Tot atunci a apărut și violența fizică, mascată sub îmbrânceli, amenințări. Arunca cu lucruri prin casă și întotdeauna îi zicea că ea a interpretat greșit. Ce nu știa el de fapt este că își spunea mereu „nu, nu interpretez greșit, știu ce am văzut, nu sunt nebuna, știu ca este așa, știu că dacă ai făcut-o odată se va mai întâmpla și alte dăți.”

 

Ei locuiau într-un apartament în chirie, un cost suportat de către ea. Însă ea își dorea ca el să plece din acest apartament și să încheie relația. După o ceartă violentă care a durat până la cinci dimineața, ea și-a dat seama că el nu va pleca niciodată și că nu poate controla acțiunile lui, doar ale ei. Atunci a luat decizia să îl părăsească. A spus familiei că s-au despărțit, însă nu și motivul pentru care nu mai sunt împreună. Nici până astăzi nu știe nimeni ce s-a întâmplat. 

 

Fata aceea am fost eu. Cu timpul, am învățat să mă cunosc și să devin mândră de mine și de decizia de a părăsi această relație. Acum am învățat să-mi ascult vocea interioară și știu că sunt eroina vieții mele.

Înapoi la testimoniale