Vreau să ajut

Comunitatea #ȘiEuReușesc are forța să unească, să susțină și să dea putere, prin simplul fapt că aceasta oferă sprijin, atât învingătoarelor, cât și celor care încă trăiesc într-o relație abuzivă.

În vara anului 2018, învingătoare s-au reîntâlnit la Brașov, unde aveau să pună pe hartă al doilea grup de sprijin #ȘiEuReușesc. Vocea lor le va încuraja pe toate cele care încă nu pot, nu vor sau se tem să vorbească. Află mai multe despre cum arată o întâlnire a învingătoarelor din video-ul alăturat.

Ce este o comunitate de suport?

Comunitatea #ȘiEuReușesc este un grup de persoane dintr-o localitate sau dintr-un cartier și include femei care se confruntă cu violența partenerului și învingătoare ale acestui fenomen, dispuse să se implice într-un grup de sprijin.

 

Comunitatea #ȘiEuReușesc are forța să unească, să susțină și să dea putere, prin simplul fapt că aceasta oferă sprijin atât invingătoarelor, cât și celor care încă trăiesc într-o relație abuzivă. 

Ce este Rețeaua Învingătoarelor?

Rețeaua Învingătoarelor aduce împreună femei cu povești similare de viață din toată țara, împreună cu specialiști. Rețeaua se întâlnește anual, în cadrul Forumului Învingătoarelor. Pentru a păstra mai ușor legătura am creat un grup de Facebook secret, din rațiuni de siguranță și confidențialitate, sub același nume. Acest grup este bazat pe încredere și solidaritate. Pentru a face parte din grup te rugăm să ne trimiți un mesaj la adresa contact@sieureusesc.ro

Ajută la crearea unei comunități #ȘiEuReușesc și colorează harta marcând locația ta ca un spațiu prietenos pentru învingătoarele violenței și nu numai. Completează acest formular și te vom contacta noi în cel mai scurt timp.

Cum vrei sa ajuti?

Grupul

Participă la un grup de sprijin

Ce este un grup de sprijin?

Grupul de sprijin oferă un cadru de întâlnire membrilor săi și posibilitatea de a-și împărtăși temerile și grijile cu alte persoane cu experiențe de viață similare. Astfel, participantele înțeleg ce simt și se pot sprijini reciproc sub o coordonare specializată.

Cine poate iniția un grup de sprijin?

Psihologii ce au la îndemână instrumente care să faciliteze lucrul în grupurile mici, dar și metode de intervenție în combaterea și prevenirea violenței în cuplu pot aplica pentru dezvoltarea unui grup de sprijin #ȘiEuReușesc. Un astfel de grup reprezintă o formă de consiliere pentru procesarea traumei asigurată în condiții de gratuitate, într-un spațiu confidențial și sigur. Identitatea participantelor și conținutul discuțiilor purtate au caracter secret și sunt strict protejate prin acorduri de confidențialitate. Temele abordate în cadrul sesiunilor de grup sunt alese de participante.  

Cum mă pot înscrie în calitate de participant la grupul din orașul meu?

Verifică pe hartă organizația care gestionează grupul de la tine din oraș și ia legătura cu ei. Pentru orice nelămuriri ne poți contacta la adresa de email: contact@sieureusesc.ro