ȘiEuReușesc

„Am fost o învingătoare toată viața, dar mi-am dat seama de asta abia în aprilie anul trecut” spune Laura. „Viața noastră s-a schimbat total: noi am învățat să nu ne judecăm”, adaugă cineva care dorește să rămână anonimă. Asociația A.L.E.G. creează prin programul #SiEuReusesc comunități ale femeilor care au depășit violența domestică, comunități în care găsim empatie, ajutor de la egal la egal, dar și din partea unor profesioniști dedicați.

Contribuie și tu

Credem că

Împreună

Avem puterea de a ne susține una pe alta pentru a reuși. Povestea ta, de învingătoare, va inspira alte femei să-și învingă teama. Împreună construim cea mai mare rețea de suport din țară, care poate salva vieți.

DONEAZĂ

Orice victimă poate deveni învingătoare. Donația ta contribuie la formarea de grupuri de sprijin la nivel local, pentru a ajuta cât mai multe femei să reușească.

IMPLICA-TE ÎNTR-UN GRUP DE SPRIJIN

Împreună suntem mai puternice. Inițiază un grup de sprijin la tine în comunitate.

RĂSPÂNDEȘTE MESAJUL

Informația e primul pas. Ajută-ne să ajungem cu mesajul #ȘiEuReușesc la cât mai multe femei.

Harta comunității

Harta

Crează o comunitate la tine în oraș!

Fie că ești învingătoare, psiholog, jurist, sau ai alte resurse de oferit, ajută la formarea unui grup de sprijin și a unei comunități locale a învingătoarelor.

Din 2017 până in prezent am ajutat peste 1000 de femei să ducă o viaţă linistită, lipsită de abuz.

1000

Am făcut vocile lor auzite şi in prezent ele ajută şi alte femei să işi spună Şi Eu Reuşesc.

Și eu reușesc

#ȘiEuReușesc
AUDIO

Povestea Simonei

,

X
VIDEO

Povestea Dorinei

MAI MULT

Povestea Teodorei

Știam de când am intrat în relație cu el că nu e ok și că e toxic, pe parcursul relației doar am început sa conștientizez tot mai mult asta. Citeam despre tipuri de relații toxice, ne-am identificat pe amândoi iar eu începusem să citesc tot mai multe în ideea de a schimba ceva, de a ajuta relația dar si pe noi. Tot ceea ce citeam se încheia cu "termină relația". 

 

Pe parcursul relației a ajuns sa mă controleze tot mai mult până stima mea de sine era la pământ si mi se părea ca o luasem razna. Mi-am dat prietenii la o parte, am renunțat la job si m-am mutat împreuna cu el. Ne certam aproape zilnic ore in sir, fără sa avem vreo concluzie, pana eram epuizata. Ajunsesem sa îmi fie rușine sa mai povestesc despre asta prietenilor mei. Nu a fost violent fizic cu mine, dar era cu familia lui si cu animalele pe care le aveam. 

 

Mă mintea, mă vorbea de rău tuturor și își bătea joc de mine. Am ajuns să lucrez unde lucra și el și asta a fost momentul când am început sa îl vad tot mai mult. Era un manipulator pe care nu aveai cum sa îl faci, el făcea asta de când era mic. 

 

M-am despărțit de el spunându-mi că dacă mai rămân, nu mai am niciun drept sa mă plâng tuturor, ci trebuie sa fac ceva sa ies din toxicitatea asta. 3 ani după, m-a hărțuit constant. Îmi era frica sa îl vad pe strada, visam că el mereu ca mă prinde și mă urmărește. Mi-a stricat relațiile la lucru, a încercat si cu prietenii si familia, dar nu a reușit. 

 

Într-un final mi-am dat demisia și după ce am încercat tot ceea ce citisem ca sa mă lase în pace, a funcționat amenințarea cu "am sa dau mai departe unui specialist tot ce îmi scrii de acum încolo". In tot acest drum am fost singură și nu știam cui sa cer ajutor.

 

A urmat o serie de evaluări ale tuturor relațiilor mele cu ceilalți, am vrut sa aflu de ce ajung mereu in aceste pattern-uri si ce pot sa fac sa schimb asta, am fost nevoita sa mă uit la mine si sa realizez ca e un pattern după care am fost crescuta. Am stat câțiva ani singura cu mine încercând sa rezolv aceste aspecte și apoi când am reușit, am intrat într-o noua relație cu un tip care pentru prima oara nu intra in pattern. 

 

De câțiva ani citesc despre relații toxice, psihopați, narcisici, sociopați, victime, agresori etc - am ajuns sa recunosc semnele mici ale lor si sa nu intru in jocurile acestora. A fost un drum lung si greu, în continuare nu îi pot vedea pe toți dar am învățat să accept asta și să nu mă învinovățesc dacă reușesc să mă păcălească o perioadă.

TEXT

 

Ia legătura cu noi

Contact

Beneficiază de serviciile centrului de consiliere pus la dispoziție de către Asociația A.L.E.G. Dacă te afli într-o situație care îți poate pune în pericol viața apelează de urgență la 112 sau la linia națională împotriva violenței domestice: 0800 500 333

0753 893 531 sau 0369 801 808 (orele 10:00 - 17:00)

contact@sieureusesc.ro

#SiEuReusesc este un proiect al A.L.E.G. Romania

Finanțat de

Cu sprijinul prietenilor